lauantai 31. heinäkuuta 2010

Deepak Chopra: The Seven Spiritual Laws of Success

Chopran kirjan nimi on käännetty suomeksi : Seitsemän onnellisen elämän ohjetta.

1.
Puhtaan mahdollisuuden laki.
Koko luomakunnan lähde on puhdas tietoisuus. Kun oivallamme, että kuulumme puhtaan mahdollisuuden piiriin, virittäydymme yhteen voiman kanssa.

2.
Antamisen laki
Maailmankaikkeus toimii jatkuvan dynaamisen vaihdon periaatteella. Antaminen ja vastaanottaminen ovat energian virtaamisen kaksi puolta. Kun meillä on halu antaa sitä mitä itse haluamme, pidämme huolta maailmankaikkeuden runsauden kierrosta elämässämme.

3.
Karman eli syyn ja seurauksen laki
Kaikki toiminta synnyttää energiaa, joka palaa luoksemme kaltaisenaan... mitä kylvämme, sitä niitämme. Tehdessämme tekoja, jotka tuovat onnellisuutta muilla, oman karmamme hedelmänä on onnellisuus ja menestys.

4.
Vähimmän vastuksen laki
Luonnon älykkyys toimii vaivattoman helposti... huoletta, sopusointuisesti ja rakastavasti. Ottaessamme käyttöön harmonian, ilon ja rakkauden voimat, kykenemme luomaan menestystä ja suotuisaa onnea vaivattoman helposti.

5.
Aikomuksen ja halun laki
Jokainen aikomus ja halu pitää sisällään oman toteutumisensa mekanismit... Aikomuksella ja halulla on puhtaan mahdollisuuden kentässä ääretön organisoiva voima. Viedessämme uuden aikomuksen puhtaan mahdollisuuden maaperään valjastamme tämän rajoittamattoman organisoivan voiman työskentelemään puolestamme.

6.
Takertumattomuuden laki
Takertumattomuudessa on epävarmuuden viisaus... Epävarmuuden viisaudessa on vapaus menneisyydestä ja tunnetusta, joka on ehdollistumisen luoma vankila. Halutessamme astua tuntemattomaan, kaikkien mahdollisuuksien kenttään, antaudumme luovalle mielelle, joka ohjaa koko maailmankaikkeuden tanssia.

7. Dharman eli elämän tarkoituksen laki
Jokaisella elämällä on tarkoitus... ainutlaatuinen lahja tai erityinen kyky, jonka hän voi antaa muille. Yhdistäessämme tämän ainutlaatuisen lahjan muiden palvelemiseen, voimme kokea sisäistä iloa ja hengen riemua, mikä onkin varsinainen päämäärien päämäärä.