torstai 5. elokuuta 2010

The science of getting rich

The science of getting rich, kirjoittanut Wallace D. Wattles v. 1910. Suomeksi "Rikkaaksi tulemisen tiede". Kirjaa pidetään metafysiikan perusteoksena.

Jos haluat lukea kirjan itse englanniksi, löydät sen täältä http://en.wikisource.org/wiki/The_Science_of_Getting_Rich.

Kirjan mukaan kaikki on luotu "thinking stuff":Sta, ajatustavarasta, joka leimaa, lävistää ja täyttää kaiken olevaisen maailmankaikkeudessa.

Ajatus tuottaa asian jota kuvitellaan ajatuksessa.

Ihminen voi muovata ajatuksiaan, ja ilmaisemalla ajatuksiaan muodottamalle olevaiselle aiheuttaa, että asia jota hän ajattelee, tulee luoduksi.

Jotta tämä tapahtuu, on siirryttävä kilpailevasta ajatusmaailmasta luovaan ajatusmaailmaan. Muuten ei voi toimia harmoniassa muodottoman älykkyyden kanssa, joka on aina luova eikä koskaan kilpailevassa hengessä.

Ihminen voi toimia täydessä harmoniassa muodottoman olemassaolevan kanssa iolmaisemalla vilpitöntä kiitollissuutta siunauksista, jotka muodoton suo hänelle. Kiitollisuus yhdistää ihmisen mielen muodottoman älykkyyteen, joten ihmisen ajatukset vastaanottavat muodottomalta.. Ihminen voi pysyä luovassa tilassa vain yhtistämällä itsensä muodottoman älykkyyden kanssa tuntemalla syvää ja jatkuvaa kiitollisuutta.

Ihmisen pitää muodostaa selkeä ja varma kuva asiasta, jonka hän toivoo saavansa. Jotta tämä onnistuu, ihmisen täytyy pitää tämä mielikuva ajatuksisseen, ollen samalla syvästi kiitollinen että todellisuus on olemassa häntä varten. Ihminen, joka toivoo tulevansa rikkaaksi, täytyy viettää vapaa-aikansa harkitsemalla mielikuvaansa, ja tosissaan kiittää että todellisuus antaa sen hänelle. Liikaa painoa ei voida laitta asialle, että on tärkeää usein kuvitella mielikuvaa yhdistettynä horjumaton uskoon ja hartaaseen kiitollisuuteen. Tämä on prosessi, jossa ilmaisu annetaan muodottomalle, ja luovat voimat laittavat sen liikkeelle.

Luova energia toimii luonnollisen kasvun valmiiden kanavien kautta, teollisen kasvun ja yhteiskuntajärjestyksen avulla. Kaikki mikä kuuluu ihmisen mielikuvaan, varmasti tuodaan hänelle, joka seuraa edellä mainittuja ohjeita, ja jonka usko ei epäröi. Mitä hän haluaa, tulee hänelle olemassaolevien liike- ja kaupankäyntitapojen avulla.
Vastaanottaakseen omansa, kun se tulee hänelle, ihmisen pitää olla aktiivinen; ja tämä aktivitettii täyttää ja ylittää hänen nykyisen paikkansa. Tarkoitus rikastua mielikuvien kautta on pidettävä mielessä. Ja hänen täytyy joka päivä, joka asiassa jonka hän tekee sinä päivänä,pitää huolta että hän toimii onnistuneella tavalla. Hänen on annettava jokaiselle ihmiselle käyttöön arvo, joka ylittää nykyarvon jonka hän saa, niin että kukin liiketoimi laajentaa elämää. Ihmisen pitää pitää mielessään Kehittyvä Ajatus, jotta vaikutelma kasvusta välittyy kaikille, joiden kanssa hän on tekemisissä.

Miehet ja naiset, jotka harjoittavat edellä esitettyjä ohjeita, varmasti rikastuvat ja rikkaudet jotka he saavat, ovat täysin suhteessa heidän visioonsa, niiden tarkoitukseen ja ovat tasapainossa heidän uskonssa ja kiitollisuutensa syvyyden kanssa.

---

Ed.mainittuun haluaisin lisätä, että joidenkin ohjeiden mukaan ajatusten avulla luomisessa saa luodun molemmat puolet, sekä jingin että jangin. Eli sen mitä haluaa ja sen mitä ei halua. Jotta tämän välttäisi, pitää luodä sydänkeskuksen avulla.


Omasta kokemuksesta voin kertoa, että sydänkeskuksen avulla luominen ei tunnu ollenkaan niin rankalta työltä kuin ajatusten avulla luominen.