tiistai 17. elokuuta 2010

Wayne W. Dyer: Pyrkimyksen voima

Dyer on maailmaankuulu psykologian tohtori. Näyttää seuraavan myös kvantti- ja noetieteitä.

Kirjassa kerrotaan pyrmyksen käsitteestä, ja miten pyrkimyksen voimaa voi käyttää käytännössä. Erittäin tarkat ja käyttökelpoiset käytännön ohjeet.

Dyer määrittää pyrkimykselle seitsemät kasvot.

1. Luovuus. Pyrkimyksen voima on luova voima.

2.. Hyväntahtoisuus. Voiman, jonka pohjimmainen luonne on luova, jolla on tarve muuttaa energiaa fyysiseen muotoon, on aina oltava myös hyväntahtoinen voima.

3. Rakkaus. Univeraaslin pyrkimyksen hengen primus motor, liikkeellepaneva voima.

4. Kauneus.

5. Laajeneminen. Elämän perusluonne on lisääntyä ja etsiä yhä uusia ilmenemismuotoja.

6. Rajaton yltäkylläisyys. Pyrkimyksen kuudelnnet kasvot ilmentävät jotakin rajatonta, jotakin kaikkialla samanaikaisesti olevaa, jotakin loputtoman yltäkylläistä.

7. Vastaanottavaisuus. Pyrkimys on avoin kaikelle. Ei ole ketään eikä mitään, minkä pyrkimyksen voima torjuisi.

Kirjassa eniten minuun vaikutti seuraava lainaus:

Kannattaa muistaa seuraavat fyysikko Max Planckin sanat, jotka hän lausui ottaessaan vastaan Nobelin palkinnon atomin ominaisuuksia koskevista tutkimuksistaan: "Olen mies, joka on omistanut koko elämänsä kaikkein selväpäisimmälle tieteelle, aineen tutkimiselle, ja voin kertoa tulleeni atomeja koskevissa tutkimuksissani tähän tulokseen: Ainetta sinänsä ei ole olemassa! Kaiken aineen alku ja olemassaolo perustuvat voimaan, joka saa atomin hiukkaset värähtelemään ja pitää koko tuon atomin äärimmäisen pienen aurinkokunnan järjestyksessä... Meidän on otaksuttava, että tämän voiman takana on tietoinen, älykäs mieli. Tämä mieli on kaiken aineen kasvupohja".